Links

Clubkampioenschap 2015

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Maandag 28 September 2015, 3847 keer bekeken

Het was het afgelopen weekend goed toeven op de zwolse atletiekbaan Wim Peters. Twee zonnige en nagenoeg windstille dagen zorgden met een aangename sportieve atmosfeer voor de nodige clubbinding.
Er werden dit weekend weer de nodige atleten gehuldigd tot clubkampioen 2015. Voor iedere leeftijdsgroep werd de klassieke meerkamp afgewerkt. Als toeschouwer viel vooral de ontspannen sfeer op. Vooral bij het polshoogspringen zijn weer mooie taferelen te zien geweest waarbij de meest wonderlijke capriolen worden uitgehaald om  de nodige punten nog binnen te sprokkelen. Bij de A-B junioren en senioren zijn er weer een aantal leden die al in andere steden studeren.  
We proberen de nodige opvallende en sportieve zaken hieronder per leeftijdsgroep  te delen:

Mannen senioren
Kevin Woldberg, die sinds kort weer wat in training is kon na het missen van een geldige poging op discus ook als nieuwbakken 'master' het hoogste podium weer bestijgen. Zal hij zijn jarenlange hegemonie  voortzetten? Hij liet Jordy Dikkers en David Kater dankzij een aantal degelijke andere onderdelen achter zich. Zo sprong hij 1.90 meter hoog en bedwong hij met polshoog nog de 4 meter. Met de 1.90 meter zou Kevin op de allertijdenranglijst van de masters zelfs een 4e plaats innemen. Jan Plat draaide als 45 plusser een hele mooie meerkamp. 

Vrouwen senioren
Emma Boeve doorliep de hele meerkamp en bij afwezigheid van de twee meerkampsters Lieke Bakker en Femke Oude Ophuis werd zij clubkampioen 2015.

Meisjes Junioren A
De Groningse studente Zoe Francken kon met een ultieme poging op de 800 meter niet voorkomen dat werpster Eva Peters er met de winst vandoor ging.

Jongens Junioren A
De langdurende armblessure kon Duco Furda niet van het kampioenschap afhouden. Luuk Vos en sprinter Jordy Visscher vochten in hun voordeel de overige podiumplekken met Yannick van der Lucht uit. Jordy Visscher liep een goede 11.49 op de 100 meter en voor het eerst liep hij de lange sprint; de 400 meter kostte hem  54.59 seconden.

Meisjes junioren B
Lena Kater troefde met bijna 700 punten de prille Groningse studente Marit Fiechter af. Marit bleef mede door twee sterke slotonderdelen Naomie Kloosterman ruim voor. Na afloop mochten zij gedrieen het podium betreden.

Jongens Junioren B
Luuk Peters, de huidge nederlands kampioen horden, stak met kop en schouders boven de rest en ook de boomlange Cas Swienink uit. Hugo Huizenga bleek vanaf het polshoogspringen een goed uitzicht op het podium te hebben gekregen. Luuk Peters won uiteraard de 110 meter horden en ook op het hoogspringen stopte hij op een mooie hoogte van 1.85 meter. De 1.90 meter liet hij vanwege blessurerisico's aan zich voorbij gaan. Hij wil namelijk helemaal heel het indoorseizoen ingaan.

Meisjes junioren D
Suzan Plat stond afgetekend als winnares op het podium in deze groep. Haar laatste vertesprong die helaas een half voetje ongeldig bleek liet haar wel vijf meter verder in het zand landen; de 4.82 meter van de tweede poging is ook een hele verre afstand voor de getalenteerde CSE scholiere. Iris Nass werd goede tweede, met wederom een nieuw clubrecord van 31.82 meter op speer. En de sterke loopster Minke Nijhuis verroverde door haar zeer sterke 600 meter nog een mooie derde podiumplek.

Jongens Junioren D
Jesper Dijksma drukte door zijn betere 1000 meter nog net Toby Opara een plekje lager op het podium. Jorrit Elgersma kon door niemand meer tegengehouden worden en ging vandaag als clubkampioen naar huis.

Meisjes Junioren C
Hanne Leutholff bleek na een sportieve onderlinge strijd voor Sanne Nieman en Nina Jager een graadje te sterk. Buiten mededinging kwam Amarins Ypma nog 44 punten hoger uit dan Nina. Opvallend was de eindsprint van Sanne Nieman op de 600 meter waarmee ze uiteindelijk ook de koploopster passerde.

Jongens Junioren C
Julian Vos liet een afgetekende overwinning zien en had eigenlijk geen echte zwakke onderdelen. Op het speerwerpen legde hij een fraaie serie neer met uiteindelijk 47.55 meter.

Meisjes pupillen C
Lois Uwamahoro mocht hier de hoogste trede van het podium beklimmen. Zij won 3 van de vier onderdelen. Alleen Sterre van Dam, die het zilver won, versloeg haar met een honderdste op de sprint.

Jongens pupillen C
Bij de jongens pupillen C was er niet 1 heerser zoals bij de meisjes het geval was.
Nick Oosting bleef uiteindelijk Jasper Pieterman en Laurens Zijlstra voor mede dankzij zijn overwinning op de 600 meter.

Meisjes pupillen B
Femi Ayodeji troefde op 3 van de vier onderdelen haar concurrentes af. Opvallend was haar sterke 40 metertijd 7.00 sec. Sara Meijer en Zoe ter Burg bezetten verdienstelijkd de overige twee podiumplaatsen.

Jongens pupillen B
Lukas Smit bleek een afgetekende winnaar te zijn met winst op 3 van de vier onderdelen: alleen op de 1000 meter hield Olaf Souren hem van een echte 4-op-een-rij af.

Meisjes pupillen A
Bij de 1e jaars won Anna de Jong 5 onderdelen op rij en bij de 2e jaars deed Lotha Opara hetzelfde

Jongens pupillen A
Bij de 1e jaars was het tot het einde toe spannend waarbij uiteindelijk Olivier van Benthem Bengt veldhuis en Ids Peenstra voor bleef. Bij de tweede jaars bleek Jean-Fanel v.d. Heuvel voor Thomas Reining en Bram Beekman weg te kapen.

Clubthrow
Atlete Marielle Boers liet zien dat haar niveau gestaag aan het stijgen is met 12.36 meter, alhoewel de 13 meters ook al binnen haar bereik liggen. In de klasse van haar handicap hoort ze bij de besten van Nederland en hoopt ze na vaststelling van de limieten voor het WK ook uitgezonden te worden namens Nederland.

Na afloop van dit mooie clubgebeuren gaat de dank uit naar de wedstrijdorganisatiecommissie en de vele helpende handen van vrijwilligers en ouders met o.a. een jurytaak.

Er wordt nog doorgesproken over komende jaren: bieden we weer de klassieke meerkamp aan of is er ook behoefte aan andere vormen. Wedstrijdleider Bas Ophoff ziet de ideeen graag binnenkomen. woc@avpec1910.nl 

Uiteraard gaan de trainingen deze week gewoon door al zal het er na deze afsluiting van het baanseizoen wel even ontspannener aan toe gaan.

UITSLAGEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015

Filmpje van dag 1
Filmpje van dag 2


Bijlagen